Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Trip-hop ως είδος μουσικής.To Trip-hop ένα είδος αργόσυρτης (slow temp) μουσικής της δεκαετίας του 1990 που προέρχεται από την εναρμόνιση hip hop και ηλεκτρονικής μουσικής.Θεωρείται πειραματικό είδος και γέρνει προς την dance ενίοτε αφού παίρνει κ από κει στοιχεία. Κάποια από τα χαρακτηριστικά είναι...
τα samples και το breakbeat. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι keyboards ,samples , turntables ,brass , strings. Το trip hop είναι γνωστό για την μελαγχολία του και σουρεαλιστική αισθητική του.Το είδος αυτό είναι διάσημο στην Ευρώπη,αλλά στην Ελλάδα δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις..αν και πολλοί γνωρίζουν ένα-δυο από τα χαρακτηριστικά συγκροτήματα που εκπροσωπούν το είδος.Θεώρησα λοιπόν οφέλιμο,εφόσον θεωρώ ότι υπάρχουν αξιοπρόσεκτα τραγούδια στο είδος αυτό να παραθέσω μερικούς καλλιτέχνες της "ψαγμένης" trip hop.

· Portishead

· Massive Attack

· Bjork

· Tricky

· Unkle

· DJ Shadow

· Thievery Corporation

· Gorillaz

Οι μουσικές επιρροές τους είναι πολύ ενδιαφέρουσες,γι αυτό και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να ακούσετε (όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη) αυτό το είδος. Έτσι για να δούμε και μια άλλη μουσική με ιδιομορφίες και "παντρέματα" ήχων.Γιατί η μουσική δεν έχει όρια.

Άννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου