Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επίδειξη "ήθους" από "Φοιτητές"

   
     Είμαστε πλέον και επίσημα στη προεκλογική περίοδο των φοιτητικών εκλογών, με τις εκλογές να έχουν οριστεί για την επόμενη βδομάδα (Τετάρτη 16/05). Βασικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο μας; ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υπό την καθοδήγηση της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΠ, υπό τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ, η φοιτητική παράταξη του...
ΚΚΕ με την οργάνωση της νεολαίας της ΚΝΕ με το πέπλο της ΜΑΣ(!!).
     Όντας ένας "ρομαντικός" των ιδεολογιών περίμενα ή ακόμα και προσδοκούσα δημόσιες διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων, συζητήσεις, διαβουλεύσεις, αναλύσεις, κλπ. Βλέπετε, ήλπιζα ότι η νέα γενιά έχει ανέβει επίπεδο, και καθίσταται ικανή να οδηγήσει και να δρομολογήσει τις εξελίξεις, σε πρώτο επίπεδο στον φοιτητικό κόσμο. Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου ή μάλλον καλύτερα στη φαντασία μου, ξεκίνησα για το πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Πειραιά), με μοναδικό μου "φόβο" και ανησυχία μην τυχών υπάρξουν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ συμφοιτητών μου, κάτι το οποίο θα αμαύρωνε το σκηνικό (ή μάλλον το σκηνικό που είχα θέσει στη φαντασία μου).

   
     Ας ρίξουμε μια ματιά τώρα στην πραγματικότητα. Περνώντας τις πύλες της σχολής πρόσεξα μια ιδιορρυθμία, υπήρχε ασυνήθιστα πολύς κόσμος σε μια γωνία του προαυλίου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο για να διαπιστώσω την αιτία αυτής της "μάζωξης", και βρέθηκα να αντικρίζω μια παρέα φοιτητών να ρίχνουν βολές σε ένα παιχνίδι ηλεκτρονικής καλαθοσφαίρισης (!). Ξαφνιάστηκα να πω την αλήθεια. Ενδιαφέρθηκα για τον "ιδιοκτήτη" του παιχνιδιού και ανακάλυψα ότι ήταν υπό την αιγίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Παραξενεύτηκα! Προχώρησα, προς την είσοδο του κτιρίου, άνοιξα τις πόρτες, και αντίκρισα έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που είχα συνηθίσει, έναν κόσμο πλασμένο για παιδιά και όχι για τους αυριανούς επιστήμονες. Η περιοχή ήταν γεμάτη με τρεις ή τέσσερις τηλεοράσεις συνδεδεμένες με ηλεκτρονικά παιχνίδια, επιτραπέζια ποδοσφαιράκια, τραπέζι του πινγκ-πονγκ,κλπ. Φυσικά και όλα αυτά άνηκαν επίσης στη ΔΑΠ!


   
     
     Ποιος όμως ο λόγος της ύπαρξης αυτών των αντικειμένων στον χώρο του πανεπιστημίου; Μα φυσικά η "εξαγορά" της φοιτητικής ψήφου (!). Φυσικά υπήρχαν παντού κοντά στο χώρο της "παιδικής χαράς" αφίσες τοιχοκολημένες, της ΔΑΠ, οι οποίες μας προσκαλούσαν στο μεγάλο πάρτι που είχε διοργανωθεί πέντε μέρες πριν προσέλθουν στις κάλπες οι φοιτητές. Πιο δίπλα αφίσες της ίδιας παράταξης με σύνθημα: "ΝΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ". Τότε ήταν το σημείο που έκανα την παρακάτω σύγκριση.

   
     Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αναλώνονταν όλα αυτά τα χρόνια μετά το 1974 σε ένα "παιχνίδι" υποσχέσεων και ρουσφετολογίας, βάζοντας κατ' αρχήν τις βάσεις και ύστερα ανοικοδομώντας το πελατειακό σύστημα. Ποια είναι, όμως η γενιά που θα τα αλλάξει όλα; Οι νέοι "δεξιοί" ενταγμένοι στη ΔΑΠ; Εξαγοράζοντας ψήφους με τέτοιους τρόπους; Αυτή είναι η αλλαγή που προσδοκούν; Αν ναι, τους ευχαριστώ πολύ αλλά εμένα να μου λείπει!!

   
      Πραγματικά αισθάνθηκα να υποτιμούν τη νοημοσύνη τη δικιά μου και των συμφοιτητών μου. Ή μήπως έβγαλαν σωστό συμπέρασμα για τη νοημοσύνη των περισσοτέρων; Η απάντηση θα δωθεί σε μια βδομάδα από τώρα.

ΥΓ1. Αγαπητοί "φιλελεύθεροι", "δεξιοί", "Ευρωπαίοι", "Έλληνες", "ΔΑΠιτες", ή όπως αλλιώς σας αποκαλούν και αυτοορίζεστε, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
ΥΓ2. Αναφορά (αξιοσημείωτη) δεν έγινε σε ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ και ΠΑΣΠ γιατι:
         1) Δεν μπορώ να εντοπίσω την ΠΑΣΠ. Μάλλον κρύβονται!
         2) Εννοείτε πως δεν συμφωνώ ούτε με τον "ξύλινο λόγο" της ΚΝΕ, αλλά ειλικρινά προτιμώ τις άστοχες και φιλοσοφικές συζητήσεις για λαικές εξεγέρσεις, μνημόνια, δραχμές, ευρώ, Ευρώπη, ΔΝΤ ή ακόμη για τον Ζαχαριάδη ή τον Μπελογιάννη, παρά την "ουσιαστικότατη" συζήτηση (από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) που θα το γλεντήσουμε απόψε!

Φιλικά, ένας απογοητευμένος φοιτητής.
Δημήτρης Αμπατζίδης, Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
   

   


4 σχόλια:

  1. Κι εγώ που ήλπιζα ότι εσείς οι νεότεροι θα διορθώνατε τα λάθη που έκανε η δική μας "της Μεταπολίτευσης η καημένη γενιά"....
    Αλλά οι αρχηγοί σας προσπαθούν να σας δελεάσουν με "πολύχρωμες χάντρες" υποτιμώντας τη νοημοσύνη σας...
    "Μη μασάτε" ξόφλησαν! Πιστέψτε το και προχωρήστε μπροστά,με λάθη ίσως, αλλά κυρίως με ΗΘΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή