Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Epica live in Athens 2012 (Gagarin205)
Ήταν μακράν από τις καλύτερες μουσικές βραδιές που έχω συμμετάσχει και άξιζε το κάθε ευρώ του εισιτηρίου και με το παραπάνω. Η καλύτερη μπάντα του symphonic metal (ναι.. για μένα έχουν ξεπεράσει το μεγαθήριο που λέγεται nightwish) μας έδωσε μια...
τρομερή παράσταση γεμάτη ενεργεία , χαβαλέ , δυνατές μελωδίες και σκληρά riffs!

Μετά από αρκετή αναμονή η ώρα πήγε 7:30 και άνοιξαν οι πόρτες. Σιγά ο χώρος γέμιζε και η ανυπομονησία μεγάλωνε. Την βράδια άνοιξαν οι Έλληνες “Seduce the Heaven” με αρκετά progressive στοιχειά και συνδυασμό δυο front μελών. Μια αντρική φωνή για death φωνητικά και μια γυναικά που για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε καθώς τα φάλτσα ήταν αρκετά. Ας πούμε πως ήταν η αγωνιά του να ανοίγεις τους Epica.

Στην συνεχεία την σκυτάλη πήραν οι Skeptical Minds από το Βέλγιο. Μια μπάντα πείραμα θα έλεγα. Ένας συνδυασμός gothic rock με αρκετά ηλεκτρονικά σημεία και με τσέλο στο original line up που δυστυχώς δεν ήταν μαζί μας το Σάββατο. Η μπάντα από ότι έχω καταλάβει αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό και αντίστοιχα η μπάντα αγάπησε το ζεστό κοινό του Gagarin.

Και έφτασε η μεγάλη στιγμή. Η ώρα είχε πάει σχεδόν 10 και μια βασανιστική εισαγωγή ξεκίνησε να ακούγεται στο background μέχρι να μπει η κανονική εισαγωγή του live , δηλαδή τo Karma’ από τον νέο δίσκο των Epica που κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο Requiem for the Indifferent. Και καπάκι πεταχτήκαν ο Mark και η παρέα του και τίναξαν τα πάντα στον αέρα με το riff του Monopoly on Truth και μόλις ήρθε και η κατάλληλη στιγμή το διαμάντι που λέγεται Simone βγήκε στην σκηνή και έγινε ο κακός χαμός!

Η βράδια είχε απ’όλα. Καινούρια τραγούδια από την νέα τους κυκλοφορία και πολλά κλασικά των Epica όπως Sensorium και Obsessive Devotion (στο όποιο έχασα το σβέρκο μου από το ασταμάτητο head banging). To delirium ήταν η μπαλάντα της βραδιάς που χάρισε μια απίστευτη γαληνή σε όσους ήταν εκεί με την μελωδική φωνή της Simone να καθηλώνει!

Από τα highlights της βραδιάς ήταν το Sancta Terra. Το κομμάτι κυριολεκτικά το ξέσκισαν!!! Αφού είχε προηγηθεί ένα παιχνιδάκι εναντία στους δυο κιθαριστές Mark/Isaac για το ποιος έχει μπροστά του το πιο δυνατό κοινό (χα! Νίκησε η δίκια μου πλευρά που ήταν μπροστά στο Isaac) το τραγούδι ξεκίνησε με την φωνή της Simone κρυστάλλινη και στα μέσα του τραγουδιού τραγούδησε μαζί μας το ρεφρέν!

Μετά το κλασικό και αγαπημένο phantom agony η μπάντα μπήκε μέσα για ένα διάλειμμα ώστε να κάνει το encore με το αγαπημένο σε όλους Cry for the moon , Unleashed και το επικό φινάλε με το Consign to oblivion. Η θεά που ακούει στο όνομα Simone Simons μας είπε πολλές φόρες ‘Efcharisto’ ενώ ο Mark μας είπε πως έμαθε την λέξη ‘Malakas’ ! Η εμφάνιση των ολλανδών διήρκησε περίπου 2 ώρες και ήταν από τα πιο ωραία μουσικά ταξίδια! Όταν με το καλό θα ξανάρθουν θα είμαι πάλι εκεί!

Setlist
Karma (Intro)
Monopoly On Truth
Sensorium
Deter The Tyrant
Serenade of Self Destruction
Sancta Terra
Delirium
Blank Infinity
The Obsessive Devotion
Storm The Sorrow
The Phantom Agony
Encore:
Cry for the Moon
Unleashed
Consign to Oblivion


ΥΓ. το κακό της βραδιάς ήταν το εξής. Η μπάντα είναι πλέον 10 χρονών και δεν είναι ποια μια απλή μπάντα αλλά η κορυφαία του χώρου. Το setlist ήταν μικρό και αν βγάλεις την επικοινωνία με τον κόσμο έχεις μονό 1 ώρα και 40 λεπτά μουσική. Περισσότερα τραγούδια λοιπόν. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος πέρασε καλά και στο τέλος είναι αυτό που θα θυμάσαι και όχι των αριθμό των κομματιών!

Band line up
Simone Simons (Mezzo soprano)
Mark Jansen (Guitars, grunts & screams)
Isaac Delahaye (Guitars)
Coen Janssen (Synths and Piano)
Rob Van der Loo (Bass guitar)
Arien van Weesenbeek (Drums)

 

Άγγελος Μώρος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου