Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ευρωπαϊκό… θάψιμο!Είναι τραγικό την ιδία στιγμή που οι Έλληνες πολιτικοί, την επομένη των εκλογών, μετράνε τα σπασμένα και κάνουν της πρώτες κινήσεις συνεργασίας, άλλες χώρες «θάβουν» όλη την ελληνική κοινωνία.Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μόνο ως όνομα δυστυχώς και όχι ως πράξη. Τι και αν έχουμε κοινό νόμισμα με την Γερμανία. Τα ΜΜΕ της Γερμανίας χαρακτηρίζουν «χαζούς» τους Έλληνες για τις αποφάσεις τους. Την ίδια στιγμή που και άλλες χώρες όπως...
Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία περνούν δυσκολίες,η αλληλεγγύη είναι άφαντη.


Τουλάχιστον το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι το μήνυμα που ήθελαν να δώσουν οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι της χώρας είναι εμφανές. Η στροφή σε ακραίες πολιτικές δείχνει απόγνωση από την μέχρι τώρα κατάσταση. Από την απάθεια τον δυο πρώην-μεγάλων κομμάτων στην αποδοχή ενός «μνημονιακού» τρόπου συμπεριφοράς των άλλων χωρών προς την Ελλάδα.


Σίγουρα η Ελλάδα έχει πράξει αρκετά εσφαλμένα τα τελευταία χρόνια. Και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς το ότι έχουμε ιστορία, γλώσσα, κουλτούρα,δεν είναι κάτι που το έχει μόνο η Ελλάδα ως χώρα. Αυτό που πρέπει να επαναλαμβάνουμε σε όσους μας κατακρίνουν είναι ότι μιλάνε για ανθρώπους, είτε εμάς τους Έλληνες, είτε τους Ισπανούς, είτε Πορτογάλους ότι,το είδος μας δεν διαφέρει από αυτό των Γερμανών. Και σίγουρα αν μπορούσαν έστω να νιώσουν την κατάσταση της χώρας μας θα αντιλαμβάνονταν διαφορετικά τα πράγματα. Για άλλη μια φορά η έλλειψη κατανόησης θυσιάζεται για τα συμφέροντα και την επίδειξη υπεροχής. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και χώρες που εκφράζουν την συμπαράσταση σε όλη αυτή την κατάσταση και αυτό είναι κάτι που είναι κάτι που εκτιμάται.Μια ιδέα είναι η ευρωπαϊκή ένωση που δεν στηρίζετε στο κρατάμε να μην πέσω και θα σε κρατήσω και εγώ όταν σκοντάψεις . Αλλά στην ιδέα θα κρατήσω της τράπεζες της χώρας σου όρθιες για να μην καταρρεύσουν οι δίκες μου, και όταν έρθει η ώρα θα σε σουτάρω. Μια τέτοια σχέση μεταξύ χωρών δεν έχει και πολύ μέλλον, άρα αυτό που προέχει τώρα είναι μια καινούρια αρχή,χώρια από τον κάθε κατακτητή. Και χωρίς την εξάρτηση κανενός έστω και αν αυτή η αρχή είναι δύσκολη, τουλάχιστον δεν υποθηκεύει τα μέλλον για τα επόμενα 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου