Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

TKG - Pattern Partner [Review]
Ήρθε η ώρα λοιπόν και για κάτι εγχώριο..

Ο λόγος για τον δίσκο του Έλληνα βιρτουόζου Θοδωρή Καλαντζάκου. (Theodore kalantzakos) με τίτλο Pattern Partner!

Πριν ασχοληθούμε όμως με το debut album των TKG (Theodore Kalantzakos Group) ρίξτε μια ματιά στο βιογραφικό του! [πηγή: musicteachers.gr]Ο Θοδωρής Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.
Το 1996 ξεκινάει να παίζει κιθάρα, δημιουργώντας παράλληλα μουσικά σύνολα με τα οποία συνθέτει, ενορχηστρώνει και συμμετέχει σε πολυάριθμες εμφανίσεις.
Το 2001, μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) να σπουδάσει Αρχιτεκτονική, ενώ το 2002 αρχίζει παράλληλα τις μουσικές σπουδές του στο RGT (London College of Music - Thames Valley University).
Το 2007 φτιάχνει το rock - fusion συγκρότημα TKG με το οποίο δίνει συναυλίες και το 2010 κυκλοφορεί το “Pattern Partner EP”
Το 2008 επιλέγεται από το progressive rock group Art of Simplicity να γίνει ο κιθαρίστας του επόμενου δίσκου “When the Fables have a Bitter Taste”.
Παράλληλα επιλέγεται από το Greek Guitar Powertm (μια ομάδα από επίλεκτους κιθαριστές) για να περιοδεύσει σε όλη τη Ελλάδα, δίνοντας masterclasses και συναυλίες, αποτελώντας αναπόσπαστο μέλος μέχρι και σήμερα.
Το Νοέμβριο του ίδιου έτους καλείται να παίξει για την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ένα έργο του Παύλου Βεντούρα, για τσέμπαλο, βιολί και ηλεκτρική κιθάρα (σολίστ Γιούλη Βεντούρα).
Το 2009 αποφοιτεί με άριστα από το RGT (London College of Music - Thames Valley University) και γίνεται ένας από τους 6 πρώτους στην Ελλάδα που αποκτούν το Teacher’s Diploma LLCM (TD), ενώ το 2010 αποφοιτεί από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.
Παράλληλα, γίνεται ιδρυτής και υπεύθυνος καθηγητής του μοντέρνου τμήματος Contemporary Hard Rock & Heavy Metal Department Art Music School Fakanas.


Πάμε να ασχοληθούμε με τον δίσκο τώρα…
Ο δίσκος κυμαίνεται στα μονοπάτια του progressive rock/fusion με την απαιτουμενη δοση jazz όπως περιμένουμε από fusion άλμπουμ/καλλιτέχνες! Αρκετά ηλεκτρονικά σημεία και αρκετά metal ξεσπάσματα! Το πρώτο θετικό για μένα είναι , ότι ο δίσκος είναι instrumental (εκτός από το Shifting Sand ). Είναι ορισμένες φόρες που θες να ακούσεις μόνο μουσική και τίποτα άλλο. Και ειδικά όταν κομμάτια όπως το Pattern Partner και το Human Parasitology , που χαρακτηρίζονται από μια psycho σύνθεση ,σκοτεινά riffs και ρυθμούς/tempo/μέτρα/κλίμακες και τα πάντα όλα που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο! Αυτό καθιστά το άλμπουμ απευθείας σε μια ειδική κατηγορία που θέλει αρκετές ακροάσεις για να το χωνέψεις και φυσικά και απαιτητικό κοινό! Αν ακούτε Slayer και μόνο , τότε μην μπείτε στον κόπο! (κακία)

Το δεύτερο θετικό είναι το εξής. Πολλές φόρες όταν μιλάμε για επαγγελματίες κιθαριστές που αποφασίζουν να βγάλουν δίσκο , υπάρχουν πολλοί που θα πουν ‘ Μάλιστα , άλλος ένας shredder σε στυλ Jeff Loomis που θα κάνει σόλο μέσα στο σόλο! Άλλος ένας wanna be Steve Vai η Guthrie Govan’. Λάθος! Ο Theodore προβάλει στον δίσκο αυτό πρώτα την ικανότητα του στην σύνθεση τρομερής μουσικής και μετά τις καθαριστικές του ικανότητες! Ακούγοντας τον δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος για 2-3 φορές μου θύμισε πολύ τους παλιούς θρυλικούς King Crimson ειδικά τον δίσκο ‘Larks' Tongues in Aspic’. Ας πούμε είναι μια μοντέρνα έκδοση του! Όσοι έχετε ακούσει το Larks' Tongues in Aspic part 2 ξέρετε για τι τρομερές συνθέσεις μιλάμε , και αυτό μόνο για καλό μπορεί να το πάρει κανείς!
Track Listing..
1. Microminiaturization (Micro)
2. Echoing Chemical Reactions
3. Shifting Sand (Dead End)
4. Pattern Partner
5. Human Parasitology
6. Fragments of Time
7. Run With Illness
8. Strength in Unity
-Bonus Tracks-
9. Separate Pathways
10. Juggling Act
11. Memories of a Friendship

Με λίγα λόγια , είναι ένας δίσκος απαιτητικός και όσοι γουστάρουν fusion καταστάσεις και τρελές jazz στιγμές αξίζει να ρίξουν μια ματιά!
Καλύτερες στιγμές :Echoing Chemical Reactions , Pattern Partner , Strength in Unity , Human Parasitology!
Καλή ακρόαση!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10


Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη το Θοδωρή Καλαντζάκου από τον συνάδελφο Άρη άδω : http://metronariston2012.blogspot.gr/2012/05/theodore-kalantzakos.html#more
Ακόμα έχω απορία για ποιον πήγαινε η μπιχτή του στην πρώτη παράγραφο..


Άγγελος Μώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου