Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

JEUX D' ENFANTS
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Ο Julien και η Sophie με την παιδική τους αφέλεια φτιάχνουν το δικό τους παιχνίδι που θα σημαδέψει τόσο τη φιλία όσο και την υπόλοιπη ζωή τους.
Τα πάντα είναι επιτρεπτά. Ο μοναδικός κανόνας είναι ότι απλά δεν υπάρχουν κανόνες και οι δυο τους πρέπει να δεχτούν τις προκλήσεις που προτείνει ο ένας στον άλλο. Προκλήσεις που ντροπιάζουν τους δικούς τους, εξοργίζουν το περιβάλλον τους και προκαλούν απίστευτη...
διασκέδαση στους ίδιους.
Καθώς όμως μεγαλώνουν το αθώο και χαριτωμένο παιχνίδι γίνεται σκληρότερο κάμπτοντας όλες τις κοινωνικές τους προβολές, εξωθώντας τους στα άκρα των συναισθηματικών τους αντοχών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ελλ. τίτλος: Αγάπα Με Αν Τολμάς
Είδος: Αισθηματική

Σκηνοθέτης: Yann Samuell

Πρωταγωνιστές: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Emmanuelle Gronvold, Thibault Verhaeghe, Josephine Lebas Joly

Παραγωγή: 2003

Διάρκεια: 93’

Βαθμολογία IMDb: 7,6

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


Το "Αγάπα με αν τολμάς" κάνει μια ευχάριστη έκπληξη στον γαλλικό κινηματογράφο.Ο Samuell κινούμενος σε παρόμοια πλαίσια με το Amelie(με λιγότερο γλυκανάλατα στοιχεία) μας παρουσιάζει μία πρωτότυπη,όμορφη ιστορία αγάπης.Δύο παιδιά ξεκινούν ένα παιχνίδι,που θα τους ακολουθήσει σε όλη τους τη ζωή.Αυτό το παιχνίδι δεν θα σταματήσει ποτέ μέχρι κάποιος να σταματήσει να "τολμά".Το μυστικό της ταινίας είναι οι αλληγορικοί ρυθμοί του και οι μεταφορικοί παραλληλισμοί.Το αν θα σταματήσει κάποιος να "τολμά",που θα σημάνει το τέλος του παιχνιδιού των δύο πρωταγωνιστών συσχετίζεται με τον εγωισμό,τον οποίο οι άνθρωποι δύσκολα αποβάλλουν και γι αυτό δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ τους.Διότι δεν υπάρχει συμβιβασμός,ούτε υποχώρηση,στο όνομα του εγωισμού.

Η ταινία επικεντρώνεται στο παιχνίδι των παιδιών και στον έρωτα που θα δημιουργηθεί μεταξύ τους,όσο και στο γεγονός ότι κανένας από τους δύο δεν το παραδέχεται.
Πόσο εύκολο λοιπόν είναι τελικά κάποιος να εκφράσει την αγάπη του;Και ποιά είναι τα εμπόδια για να ευτυχήσει;

Η Marion Cotillard(προσωπικά από τις αγαπημένες μου παρουσίες στον σύγχρονο κινηματογράφο) υποστηρίζει εκπληκτικά τον ρόλο της,όπως και συνέχισε στην καριέρα της(La môme ,Inception,Midnight in Paris).Οι κρίτικές και για τον συμπρωταγωνιστή της Guillaume Canet είναι επίσης θετικές.

Μια ταινία λοιπόν που αξίζει αγαπητοί μου να απολαύσετε είτε μόνοι σας,είτε με παρέα,διότι είναι ευχάριστη,με ενδιαφέρον σενάριο,καλές μουσικές επιλογές(διασκευές του la vie un rose) και ερμηνείες που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου