Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Εκλογές 17ης Ιουνίου:Ο φόβος μας έφτασε στα όρια του.
Παλαιότερα  ο  Μίκης νομίζω είχε πει ''Ο Έλληνας αντιδρά όταν η  πλάτη του φτάσει και ακουμπήσει  στον  τελευταίο τοίχο''. Το πιστεύω και εγώ αυτό ,δεν θέλω τώρα να δώσω ιστορικά στοιχεία για το θέμα..πχ Θερμοπύλες  κτλ..      

 Αν όμως αυτό το δεχτούμε σαν αξίωμα έχει...
εφαρμογή στις μέρες μας ; Είναι η πλάτη της κοινωνίας στο μη παρέκει, στο δεν έχει άλλο; ΣΕ  αυτό θα δώσουν απάντηση εν μέρει βέβαια οι εκλογές! Είναι αλήθεια. η  κοινωνία ανέχτηκε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια.Ένα κομμάτι της βρήκε διαύλους επικοινωνίας με αυτά τα κόμματα στη βάση  του δίνω και παίρνω , στηρίζω  και  επιδοτούμαι για την στήριξη μου , τόσο πολύ θα έλεγα που τα  κόμματα αυτά θεώρησαν ότι ταυτίζονται με την πατρίδα με την πρόοδο και με το ίδιο το κράτος πότε στη γαλάζια εκδοχή του και πότε στην πράσινη .

Όμως μέχρι πρόσφατα υπήρχε ελπίδα για κάτι καλύτερό  ή  έστω ανοχή για τα  ‘’ κεκτημένα ‘’ Ξαφνικά όμως το σκάφος μπατάρισε τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από παντού αύριο δεν ξέρουμε αν θα μπορούν να  λειτουργούν πανεπιστήμια και νοσοκομεία αν ο 50αρης πατέρας μας θα έχει  την δουλειά του και εάν θα πληρώνετε κανονικά για τις υπηρεσίες  του  αν  το  παιδί  μας  με το μάστερ  του  θα βρει ποτέ δουλειά  αν  ..αν   αν...  

Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο και σίγουρο.Το νερό στο μισοβουλιαγμένο  πλοίο  μας  έχει  φτάσει  στο σαγόνι μας και ανεβαίνει.Οι  Καπεταναίοι την  έχουν  κοπανήσει  από  την  first  class  σε ήσυχα   λιμάνια.Το κατώτερο πλήρωμα, Σαμαραδες χρυσοχοιδηδες  και οι  λοστρόμοι του  πλοίου   Πρετεντερης,  Τρεμη,  κ  Μπάμπης και λοιπές  δημοκρατικές  δυνάμεις  μέσα  στα  αυτιά μας   ουρλιάζουν  '' Μην  εγκαταλείπετε  το  πλοίο είναι  ασφαλές  είναι  καλοτάξιδο  μην  βουτήξετε   στη   Θάλασσα με αυτόν τον σύριζα θα σας  φάνε  πιράνχας  και  καρχαρίες''.

Ο πλαστός ΦΟΒΟΣ  που προσπαθεί να καλύψει τον πραγματικό φόβο (το βυθισμένο πια πλοίο)μαζί  με  τους  ψηφοφόρους  επιβάτες  που δεν  ξέρουν  τι να  πιστέψουν , την  αύτανδρη  βύθιση  ή  την ελπίδα από ένα μακροβούτι σε νερά χωρίς τους στενούς χώρους ενός επαναλαμβανόμενου και όλο σκληρότερου μνημονίου;;

ΕΊΝΑΙ  Η  ΠΛΑΤΗ   ΣΤΟΝ   ΤΟΙΧΟ ,
ΕΙΝΑΙ  Η  ΩΡΑ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ,
ΚΑΛΗ  ΤΥΧΗ   ΣΕ   ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ   ΑΠΟ  ΔΩ  ΚΑΙ   ΠΕΡΑ..


Χρήστος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου