Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Είναι καλά εκεί στο Υπουργείο??

     Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες ένα θέατρο παραλόγου γενικά από όλη την κυβέρνηση, αλλά θα ήθελα να τονίσω το υπουργείο Παιδείας που χάνεται μέσα στο οικονομικό χάος.Μετά τις φοβερές επιτυχίες με τα βιβλία, με τη μετακίνηση των μαθητών, την μείωση των ωρομίσθιων, με το νέο σύστημα που δεν έχει ανακοινωθεί εδώ και τόσο καιρό, ήρθε η πρόσφατη επιτυχία των εκδρομών.
     Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι από εδώ και πέρα πολυήμερες εκδρομές θα πραγματοποιούνται μόνο για την τρίτη λυκείου και για τα προγράμματα που υλοποιούνται. Δηλαδή όλες οι εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί ακυρώνονται.
     Μια ενέργεια χωρίς κανένα νόημα να γίνει τη δεδομένη...
χρονική στιγμή έτσι βεβιασμένα. Δεκτές και κατανοητές οι απόψεις εκείνων που διαφωνούν με τον θεσμό των εκδρομών, αλλά είναι αδύνατο να εντοπιστεί έστω και ένα θετικό στοιχείο τη χρονική στιγμή που υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση.
     Ας εντοπίσουμε τις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία αυτή η απόφαση. Πρώτα απ' όλα απογοητεύονται τα παιδιά που περίμεναν με ανυπομονησία αυτές τις εκδρομές για να ξεφύγουν από την πιεστική καθημερινότητα που τους έχει επιβληθεί. Σε δεύτερο επίπεδο είναι ανήθικο να υποστηρίζεις ότι προσπαθείς να βοηθήσεις την αγορά να ανακάμψει και ταυτόχρονα να την χτυπάς έτσι. Γιατί για τα πρακτορεία, για τα τουριστικά θέρετρα, αλλά και για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι ουσιαστική καταστροφή αφού υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα προκειμένου να πληρώσουν προσωπικό ή ακόμα και προμηθευτές. Συνεπώς χάνονται θέσεις εργασίας αλλά και μειώνεται και η ρευστότητα. Επομένως το μόνο που γίνεται είναι να διογκώνεται το πρόβλημα της αγοράς.
     Είναι καλά εκεί στο υπουργείο?

Δημήτρης Αμπατζίδης, Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη, Πανεπιστήμιο Πειραιώς


  

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές οτι τα μέτρα αυτά δεν έχουν ως στόχο την αναζωπύρωση της αγοράς αλλά σαφέστατα αποτελούν μέτρα που μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην ύφεση.Η λογική του φοροεισπράκτορα από το Ελληνικό(;) κράτος το μόνο που καταφέρνει είναι να γκρεμίζει πιο αργά αλλά και επώδυνα σε βάθος χρόνου την Ελληνική αγορά!!Γιατί την Τρόικα και την κάθε Γερμανία δεν την ενδιαφέρει προφανώς αν η Ελλάδα θα ορθοποδήσει ξανά αλλα πόσα περισσότερα θα προλάβει να πάρει πριν να χρεωκοπήσει εντελώς!!Ο τομέας της παιδείας είναι άλλο ένα μέσο επίτευξης αυτού του στόχου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή